Fina Kantarell soppan

Jag är väldigt svag för små entrerätter och gör hellre lite plock, tilltugg och soppor i småportioner i stället för en sittande förätt som jag ibland tycker kan bli lite pretentiöst.Så här mitt i veckan är det perfekt att förlänga middagen genom att servera  lite plock och hinna prata med barnen som annars har en tendens att snabbt dra iväg till kompisar och aktiviteter.

Vare sig du plockar Kantareller i skogen eller köper på torget så visst är det härligt och lite meditativt att sitta och rensa ” skogens Guld”IMG_9816.JPG

Den här kantarellsoppan är toppen att servera i små snapsglas till drinken men passar självklart även att äta som soppa till middagen.Att den dessutom är superenkel att göra och mest sköter sig själv på spisen passar ändå bättre så här en onsdag 🙂IMG_9855.JPG

 

Fina Kantarellsoppan
200 gram rensade och förvällda kantareller
1 scharlottenlök
5 dl hönsbuljong( alt 5 dl vatten + 2 hönsbuljongtärningar)
3 dl grädde
Salt,peppar
————————————-
Fräs svamp och lök i smör några minuter.Tillsätt buljong och grädde och låt koka sakta ca 20 minuter.
Mixa soppan, låt koka upp lätt och smaka av med salt och peppar innan du serverar.IMG_9852.JPG

 

Lämna en kommentar

Under Plock, Soppa, Vegetariskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *