Potatisgratängen

Efter all god färskpotatis som vi frossat i under sommaren känns det roligt att kunna sätta igång med lite mustigare gratänger och andra varianter av potatisrätter.

Till stekar och biffar är denna gratängen ett självklart komplement.För att få en krämig gratäng med mjuk potatis brukar jag först småkoka potatisen i grädde och lite buljong.IMG_0004.JPG
Krämiga PotatisgratängenIMG_9990-0.JPG
10-12 potatisar
1 lök
4 dl grädde
1 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
Salt,peppar
————————————
Värm ugnen till 175 grader.
Skala och skär potatisen i tunna skivor.
Koka skivorna och löken och vitlöken tills de är halvmjuka i grädde och buljong.tillsätt riven ost och rör runt.
Lägg i allt i en smörad ugnsäker form och ställ in i ugnen i ca 40 min .Lägg på lite riven ost i slutet .IMG_0007.JPG

 

Lämna en kommentar

Under Potatisrätter, Vegetariskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *