Mormors äpplesuffle

Efter en helg i Guldbröllopets anda och mycket god mat är vi idag sugna på ” vanlig” långkokt ”Spagge med K”.

Fortfarande finns det mycket äpplen kvar i trädgården och efter olika pajer och äpple fyllningar i bullar och kakor så är det dags att våga prova min mormors äpplesuffle – en riktig -7o tals retro klassiker! Sufflen reste sig men kunde gjort det ännu mer och blivit ännu fluffigare,, får testa igen, min barndomsminnen är att denna suffle´är som ett moln 🙂IMG_0364.JPG

Mormors Äpplesuffle
4 äpplen
1/2 citron ( pressad)
3 ägg + 2 extra äggvitor
1 tsk potatismjöl
1 dl socker
———————————–
Skala och dela äpplena i klyftor.
Koka mjuka i citronsaften och lite vatten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggulorna med socker.blanda ner de så gott som sönderkokta äppleklyftorna och potatismjölet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och skär försiktigt ner dem i smord rak form.grädda i 20 minuter – öppna inte luckan förrän då !
Servera med iskall vispas grädde .IMG_0366.JPG

 

Lämna en kommentar

Under Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *