Pulled Beef med chilisås och avocadosalsa

Usch för gråa November! Kallt, mörkt och regnigt hela dagarna. Nu börjar jag längta till julförberedelser och ljusslingor ute och inne.Man vill denna tiden på året mest vara inne med tända ljus och öppen brasa, och en söndag som denna är det därför en perfekt innedag för långkok och brödbak.
Idag byter jag traditionell söndagsstek till Pulled Beef med en chilidoftande tomatsås ,pitabröd,crème fraiche och lite olika salsor. Minst 6 timmar i ugnen tar det men annars en lätt rätt att göra.IMG_0802.JPG
Pulled Beef med chilisås och avocadosalsaIMG_0765.JPG
1 kg högrev i bit
1 burk krossade tomater
2 små gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk ancho chilipulver
1 msk chipotle pasta ( ta mindre om du vill ha en mindre rökig smak)
2 msk farinsocker
1 tsk salt
Svartpeppar
När du öser köttet;
1-1 1/2 dl rödvin
————————————-
Börja med att bryna köttet i het panna och olja tills den får färg. Lägg köttet i en ugnssäker form.
Kör ingredienserna till såsen i matberedare. Lägg såsen på köttet och täck med folie och ställ in i 150 grader varm ugn ca 6 timmar.
Ös regelbundet med såsen och tillsätt ca 1 dl rödvin .
Ta ut köttet och dra isär med 2 gafflar. Blanda med såsen och ät med pitabröd och salsor.

Avocado salsaIMG_0790.JPG

2 st avocado
250 gram tomater
1/2 rödlök
1/2 lime – saften
Koriander
——————————
Skala ut och tärna avocadon. Tärna tomaterna.Hacka rödlöken fint.Hacka koriandern och pressa saften ur lumen.Blanda alla ingredienser till en salsa.

Servera biffen med salsan, riven ost,creme fraiche,sallad och pitabröd alternativt nybakat bröd.En inte helt traditionell söndagsmiddag men till ochmed ” farfar” tyckte det var riktigt gott 🙂

IMG_0794.JPGIMG_0804.JPGIMG_0803.JPG

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *