Frittata – Meatfree på en lördag !

Det blir ju en hel del kött under juldagarna , – skinka, köttbullar, korvar och kalkon. Gott men ibland kan det bli för mycket kött och nu får det bli ” ”Meatfree saturday” 🙂 Frittata gjord på all potatis som är kvar sedan de senaste dagarnas julmiddagar.

IMG_1887.JPG

Frittata !
300 gram kall kokt potatisIMG_1872.JPG
5 ägg
1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
1/2 msk kalvfond
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 rödlök
Lite svarta oliver
Körsbärstomater
1 vitlök
4-5 broccoli
1/2 kruka färsk basilika
2-3 msk god olivolja
Salt,peppar
————————————
Skär potatisen i skivor. Finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna i mindre bitar.

Fräs potatis i olja tills den fått lite färg. Tillsätt vitlök, tomater och broccoli och fräs allt. Hacka och lägg i basilikan.vispa ihop ägg, grädde, vatten och buljong och häll i stekpannan.Halvera och lägg på tomaterna.Lägg på ett lock och stek ca 10 minuter på medelvärme.Ta av locket och dra med en gaffel så äggstanningen sätter sig.Lägg på locket igen och stek ytterligare 5 minuter.Vänd Frittata. Med hjälp av locket och stek 5 minuter på andra sidan innan du serverar med en grönsallad..

IMG_1884.JPG

IMG_1877.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte helt lätt att hitta fräscha grönsaker i ett kallt Fjällen men lite grönsallad lyckas vi i alla fall hitta.

IMG_1878.JPG

Om du faktiskt inte vill ha en vegetarisk dag – gör som Emma och ät lite italienska skinkor och korvar till.

IMG_1890.JPG

Till efterrätt – Emmas supergoda minibrownies- du hittar receptet här såklart 🙂

IMG_1881.JPG

Kylan håller i sig i Funäsdalen.I dag var det nästan för kallt att köra slalom,- 20 grader , magiskt vackert men många ”fika ”pauser:)

IMG_1869.JPG Lycka när vi strålar samman med vännen och bästa skidguiden ,-Jocke med sonen Wille:) älskar fjällen!

IMG_1863.JPG

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Jul, Paj och Omelett, Potatisrätter, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *