Sauternes gelé till gåslevern

Enklaste och godaste ( enligt mig :)) tillbehöret till ett glas Champagne är väl ändå små snittar med gåslever. En enkel snitt att servera på nyårsafton i morgon.Ytterligare en smakförhöjare till gåslevern är lite Sauternes gelé. Superenkelt att göra!

IMG_1968.JPG

 

Sauternes gelé
3 dl SauternesIMG_1941.PNG
2 1/2 ark gelatine
——————————
Lägg gelatinbladen i kallt vatten .
Värm vinet. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda försiktigt ner i det varma vinet. Lägg i en burk eller form och ställ i kylskåp tills gelet stelnat.
Hacka försiktigt gelén och servera till gåslevern.

Tyvärr blev inte nyårsvädret det bästa.Från -25 grader till +5 och regn. Men, vädret kan vi inte påverka,fick bli promenad i stället för skidor idag.

 

IMG_1971.PNG

Lämna en kommentar

Under Jul, Röror och plock, Saft &Sylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *