Laxmousse

Efter en lång julledighet i fjällen bär det nu snart hem till storstan och jobb igen. Efter en härlig semester känns det riktigt skönt och det ska bli spännande att se om julrosorna blommar i den snöfria trädgården.

De sista av julens rökta lax får bli laxmousse. Jag gillar ju plockmat och tilltugg och detta är en enkel mousse som kan förberedas till kvällens middag eller mingel.IMG_1924.JPG

Laxmousse
100 gram rökt lax
2 dl cremefraiche
2 gelatinblad
1/4 dl hackad gräslök
1/4 dl hackad dill
Peppar
———————————–
Lägg gelatine ni kallt vatten minst 10 minuter.
Hacka den rökta laxen och blanda sedan med creme fraîches ,dill och gräslök. Peppra lätt.
Krama ur det mesta av vattnet ut gelatinet och värm i kastrull , låt svalna något innan du blandar ner i laxröran.
Häll upp i små snapsglas( 6-8 st) och dekorera med lite rökt lax samt gräslök.

IMG_1932.JPG

 

 

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Jul, Plock, Röror och plock, Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *