Lax och kräftstjärtar i vitvinssås till pasta

Trettondagen, sista helgdagen den hör julen , en jul som känns som den varit väldigt lång, riktigt skönt att gå in och jobba lite igår.Skolorna börjar inte förrän torsdag men vardagen närmar sig och med den även våren !
Jul och ledighet kostar ju på så nu får vi leva  snålt i januari- Jag fyndade billig rökt lax i butiken i dag och gör en vitvinsås till den.En burk kräftstjärtar finns kvar i kylskåpet, den lyxar till middagen ytterligare. Nu får vi äta ur både kylskåp och frys tills februari kommer 🙂IMG_2035-0.JPG

Vitvinssås
2 msk smörIMG_2025.JPG
1 schalottenlök
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad fisk eller hummerfond
5 dl grädde
1 dl mjölk
Salt,peppar
Till servering
Pasta
Rökt lax
Kräftstjärtar
Ruccola
Svartpeppar
—————————————
Skala och finhacka löken.Smält smöret och lägg i löken.Fräs löken utan att den får färg.IMG_2026.JPG
Tillsätt vin, grädde,mjölk, fiskfond samt salt,peppar.Låt koka upp och sjud en stund innan du silar av löken.Häll tillbaka såsen i kastrullen och småsjud utan lock så att ca 1/3 av såsen reduceras bort.
Koka pasta och blanda sedan pastan med såsen.Vänd i kräftstjärtarna och servera med rökta laxen , ruccola samt nymald peppar.

IMG_2029.JPG

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *