När jag gjorde schnitzel senast sa en god vän som är en fantastiskt duktig kock, somalier – och samtidigt en riktig retsticka till mig -” schnitzel – det är gott – hur gjorde du sardell smöret” , och jag fick då skamset säga att jag då inte haft något sardell smör 🙂
Idag gör jag schnitzel på fläskytterfilet och till det :- såklart sardellsmör – fast jag väljer anjovis som jag även blandar i ordentligt med citronsaft i:)
Schnitzel med ansjovis & citron smör
4 skivor fläsk ytterfilet a ca 150 gram
Till paneringen
2 ägg
1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1/2 tsk mald svartpeppar
1 1/2 dl ströbröd
Smöret
100 gram smör
4 ansjovis filéer
3 msk pressad citronsaft
1 msk finhackad persilja
————————————
Banka ut fläskytterfileerna till 1 cm tjocklek. Doppa i mjölet som du även blandat i salt och peppar i först , sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet.
Blanda ihop allt till smöret.Rulla ihop i bakplåtspapper och lägg in i frysen en stund.
Stek Schnitzeln i rikligt med smör. Servera med ansjovis& citron smöret samt extra citronskivor.