Thailändska nudlar med kyckling – Pat Thai

Alla som varit i Thailand känner nog igen Pat Tha som betyder stekta risnudlar.Idag är vi sugna på plockmat – buffé med asiatisk känsla så det blir lite vårrullar, dimsum , sushi och även Pat thai med kyckling. Trevligt att sitta och plocka smårätter denna snöiga lördag sista Januari.IMG_2492.JPG

Pat Thai Kai
100 gram risnudlarIMG_2486.JPG
300 gram kycklingfiléer
100 gram broccoli
2 ägg
2 msk soja
2 tsk socker
1 tsk torkad chili
2 msk ättiksprit
2 msk ostronsås
Garnering
Hackade jordnötter
Lime
———————————-
Lägg nudlarna i kokande vatten ca 30 sekunder och kyl sedan genom att spola med kallt vatten.Låt rinna av i en sil.
Hetta upp olja i en wok och stek kycklingen ( genomstekt) ställ åt sidan.
Knäck äggen i varm wok och slå sönder gulan. Låt ägget stekas tills det stelnat.Rör ihop äggblandningen med kycklingen och lägg även i broccolin.Stek och rör om innan du sedan rör i nudlarna och häll på sojan. Stek och rör om tills nudlarna blir varma. Ta av woken från värmen och tillsätt socker , chilin, fisksåsen och ättikan.Rör om och servera – gärna med limeklyftor och hackade jordnötter.IMG_2489.JPG

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kyckling, Matinspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *