Vit choklad pannacotta med passionsfruktsgele

En härlig fredag i mitten på Februari och vädret pendlar mellan snöig kyla och solig vår.Stockholm börjar få vår känslor och vårblommorna blommar kanske inte hemma i trädgården men i alla fall på torgen 🙂 Efter en fredags middag med asiatiska smaker blir det perfekt med en pannacotta med smak av vanilj, vit choklad och passionsfrukt.Gör den gärna dagen innan så kan du koppla av när gästerna kommer.IMG_2653.JPGVit choklad pannacotta med passionsfrukt gelé

5 dl grädde

IMG_2634.JPG 1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
50 gram vit choklad
2 gelatinblad

Passionsfrukt gelé
2 gelatinblad
2 dl passionsfrukt juice
————————————
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Dela och skrapa ur vaniljstången i grädden. Blanda i den vita chokladen och koka upp medan du hela tiden rör i gräddblandningen.Ta av från värmen och blanda i vaniljsocker. Krama ur gelatinet och blanda ner i gräddblandningen.Häll upp på små glas och ställ in i kylen.
Låt pannacottan stelna innan du häller på gelén som du gör så här, Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Efter en stund – krama ur vattnet och lägg i kastrull och smält på svag värme. Blanda sedan ner i passionsfrukt juicen. Häll ett lager gele på pannacottan och ställ in i kylen för att stelna.IMG_2637.JPG

IMG_2650.JPG

IMG_2607.JPGIMG_2608.JPG

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *