Kycklingrullader med Italienska smaker

Sportlov i Stockholm – visst är det ett rätt cool namn på ett lov, men hur mycket sportar alla egentligen denna vecka? Det är som lovet i november som tidigare kallades skurlov, inte många svenska barn som skurar just den veckan så då fick det i stället hete novemberlov.Själv måste vi vara hemma och jobba men namnet sportlovsvecka förpliktigar ändå så det får bli löpträning varje dag i stället för skidor. Leva lite sund gör vi också denna veckan. Idag blir det kycklingrullader i en lätt sås.IMG_8315

Kycklingrullader med Italienska smaker
4 kycklingfiléerIMG_2813.JPG
1 näve färsk basilika
8-10 soltorkade tomater
1 1/2 dl grovt riven parmesan
Salt, peppar
2 msk olivolja
1 msk kalvfond
1 msk dijon senap
1 1/2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
Timjan
Salt,peppar
——————————————–
Banka ut kycklingfiléerna. Lägg på basilika,delade soltorkade tomater och riven parmesan och rulla ihop till rullar.( Nåla ihop med minispett)

IMG_2814.JPGIMG_2818.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Stek i smör så rullarna får fin färg.Lägg i ugnsäker form, salta peppra och strö på timjan. Ringla över olivoljan hälften av grädden och kalvfonden och ställ in i ugn – värme 200 grader ca 15 minuter. Ös ett par gånger . Tillsätt resten av grädden , vinet och dijonsenapen och ställ in ytterligare 10-15 minuter. Ös emellanåt.
Servera med ugnsbakad potatis slungad i ruccolasallad.IMG_2821.JPG

IMG_8308

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kött, Kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *