Key Lime pie

En underbar fredag – ledig och med bästa dotter på stan , fika, lunch , fixa naglarna och framför allt shopping:)

Väl hemma blir det middag och ”fredagsmys” för vänner med en meny där det mesta redan förberett sedan i går. Det blir lite amerikansk tema med  goda Chilin på högrev och till dessert har Emma bakat Key Lime pie.En paj med ursprung från soliga Florida och de otroligt goda limefrukter  som finns där.

IMG_2918.JPG
Key Lime paj

BottenIMG_2893.JPG

200 gram digestive kex

100 gram smör

Fyllning

400  gram kondenserad mjölk

4 limefrukter skal +saft

4 äggulor

Till servering

Lime, vispad grädde

———————————–IMG_2896.JPG

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa digestivekexen i en matberedare.smält smöret och tillsätt det.Tryck ut ” degen” i en form ( ca 24 cm i dm)förgrädda i ugnen ca 10 minuter och låt svalna.

Blanda allt till fyllningen och till en jämn smet.Häll i smeten över den förgräddade digestive bottnen och grädda ytterligare ca 20 minuter.Låt svalna och ställ in i kyl till serveringen. Servera med grädde och skivade limefrukter.

Härligt fredagsmys med blommor och dessert i vårens färger !

IMG_2913.JPG

 

 

IMG_2917.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *