Vit sparris med klassisk Hollandaise

Vår i luften igen och en härlig lördag i Mars.Tillbringat mesta delen av dagen på trädgårdsmässa  och fått härlig inspiration! Vad passar väl bättre än färsk vit sparris med en klassisk Hollandaise? Smakar vår och sol!   IMG_3252.JPG

Hollandaisesås

200 gram rumsvarmt smörIMG_3246.JPG

1/2 dl vitt vin

5 svartpepparkorn

2 stjälkar persilja

3 äggulor

2 tsk citronsaft

1 krm paprikapulver

Salt,peppar

——————————

Smält smöret och ställ åt sidan.

Blanda vin, pepparkorn och persilja i en kastrull och reducera tills hälften återstår.Sila bort pepparkorn och persilja. Ställ kastrullen över en annan kastrull med kokande vatten. Vispa i äggulorna och vispa tills du får en krämig sås. Den får inte koka !

Ta kastrullen från värmen och tillsätt det smälta smöret under tiden som du vispar.Börja droppvis och tillsätt sedan i en fin stråle – vispa tills såsen tjocknar.Smaka av med paprikapulver , salt och peppar.

Skär stjälkarna av sparrisen och koka i saltat vatten i ca 15 minuter.Servera genast med Hollandaisesåsen.   IMG_3246.JPG

Härlig inspiration på trädgårdsmässan.IMG_3200.JPG

IMG_3212.JPG

Lämna en kommentar

Under Såser och Dressingar, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *