Entrecote med Bearnaisesås

Efter en trevlig och väldigt sen valborgsmässoaftons middag eller om man vill kanske tidig 1 maj morgon-4,30 var klockan när jag la mig 🙂 blir det idag en riktigt lugn dag men vi kör igång grillen igen till middag – nu är grillsäsongen igång med besked- så härligt och enkelt! En god entrecote och till det en klassisk Bea – sås ! Inte helt lätt att göra dagens sås blir lite i tunnaste lagret men smaken sitter där- får öva och öva.  IMG_3541.JPG

Bearnaisesås IMG_3539.JPG

500 gram osaltat smör

4 scharlottenlökar

1 kvist dragon i vinäger på burk

1/2 dl rödvinsvinäger

1 dl vatten

6 äggulor

8 vitpepparkorn

2 msk hackad Persilja

2 msk hackad färsk dragonIMG_3540.JPG

1 msk citron saft

Salt, peppar

——————————

Det är viktigt att alla ingredienser är rumstempererade.

Smält smöret på svag värme och låt svalna .

Skala och hacka löken fint och blanda i en kastrull med vinägern ,vattnet,dragonen och vitpepparkornen. Koka upp och låt reducera tills hälften återstår.Sila blandningen och tillsätt citronsaften. Ställ kastrullen i kokande vattenbad och tillsätt äggulorna en efter en under tiden som du vispar hela tiden. Fortsätt vispa tills blandningen får bra konsistens.Ta kastrullen från värmen och droppa i smöret under tiden som du vispar hela tiden.Fortsätt vispa även när allt smör är tillsatt tills du får en krämig sås.Tillsätt sedan hackad persilja och dragon och smaka av med salt och peppar.  IMG_3548.JPG

Härlig Maj middag med ett bord fullt med vistippor och körsbärsblommor !IMG_3688.JPG

Lämna en kommentar

Under Såser och Dressingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *