Massor av biff kvar från gårdagens grillning.Jag hittar en påse kantareller i frysen och är sugen på en god pastasås -gott som söndagsmiddag med lite goda ostar efteråt som också blev över vid gårdagens middag, jag gillar att plocka fram lite rester och få ihop en hel middag – känns lite ” Franskt lantligt” och bra att använda sin kreativitet i stället för att slänga resterna.
500-600 gram grillad biff
1 påse kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 hönsbuljongtärning
1 dl vitt vin
Chiliflakes
1 näve färsk spenat
400 gram tagliatelle
Salt,peppar
————————————-
Dela biffen i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.Stek ihop med kantarellerna och tillsätt biffen för att steka med. Tillsätt vinet och låt ånga in innan du tillsätter grädde , kalvfond och buljongtärning.Låt sjuda en stund och smaka av med salt,peppar och chiliflakes.
Koka pastan al dente.
Blanda ner spenaten i köttsåsen och blanda sist ner den kokta pastan i såsen.Servera med riven parmesan och färsk spenat.
Jag serverar gärna med en mozzarellasallad !
….och efteråt lite goda ostar….