Halloween pumporna börjar komma på plats trädgårdarna och barnens höstlov närmar sig.Men vilken vecka- 3 gånger på akuten med Emma för hög feber och igentäppt i hals och luftvägar – efter lite olika diagnoser och en felaktig penicillin kur blev sent igår kväll diagnosen körtelfeber – ” Kissing deceise”. Nu blir det soppa och glass ett tag framöver för Emma som ju i morgon fyller år ! Otur så klart men efter lite febernedsättande blev hon i alla fall sugen på Cheesecake till i morgon och vi sätter igång så att den kan stå till sig i frysen tills i morgon!
5 ägg
150 gram Philadelphia ost
250 gram hallon
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl socker
1 lime – rivet skal och saft
2 dl grädde
15 digestive kex
100 gram smör
Smält smöret. Mixa kexen och blanda ner smöret i kexen och rör ihop.
Lägg insett bakplåtspapper igen form med avtagbar kant och tryck ut kexblandningen.
Vispa grädden
Separera äggen och lägg gulorna i en kastrull och vitorna i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda äggulorna med socker och ost i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar.Flytta då till kallt vattenbad och rör tills smeten svalnat.blanda då i vaniljsocker , lime,limesaft och hallon.Skär sist ner äggvitorna i smeten och häll över kexbotten. Frys i minst 6 timmar.