Gotländsk Saffranspannkaka

Eftersom vi firar jul i fjällen så firar vi nu lilla julafton hos farmor & farfar.Som dessert har farmor som är gotländska gjort sin typiska Saffranspannkaka.Gott med gotländsk Salmbärssylt och vispad grädde. 

 Saffrans Pannkaka

1 liter risgrynsgröt

1 1/2 dl vispgrädde

3 ägg

3 msk socker

1/2 tsk vaniljsocker

2 pkt saffran

1 dl sötmandel

Till servering

Vispad grädde

Sylt

——————

Skålla, skala och hacka mandeln.Stöt sockret ihop med saffran och vaniljsocker.Rör kryddblandningen i grädden och blanda ner i risgrynsgröten.Rör i äggen och tillsätt det mesta av mandeln.Smörj en form 20 *30 cm med smör och häll i smeten och strö på resten av mandeln.Grädda i 175 grader ca 50-60 minuter.

Servera lätt ljummen med sylt och grädde. 

 Försmak av julen på lilla julafton. 

 

Lämna en kommentar

Under Dessert, Jul, Ris rätter, Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *