Ugnsbakad Julskinka

I morgon Julafton och nu är det tid för att göra julskinkan.Jag ugnsbakar i stekpåse för absolut saftigaste och godaste resultat. 

 Ugnsbakad Julskinka

1 rimmad julskinka ca 3,5 kg

1 morot

2 lagerblad

4-6 svartpepparkorn

1 dl vatten 

1/2 grönsaksbuljongtärning 

Till grilljering

3-4 msk Skånsk senap

2 äggulor

3-4 msk Ströbröd

—————

Skölj julskinkan i rinnande kallt vatten.Lägg i en stekpåse ihop med en delad morot, lagerblad, svartpepparkorn,vatten och 1/2 buljongtärning och slut till påsen.Sätt i en stektermometer och ställ och baka i ugn 175 grader tills innertemperaturen är 70 grader. 

 Ta ut skinkan och låt svalna.Ta av nätet och skär rent svålen så endast någon cm återstår.Blanda ägg, ströbröd och skånsk senap till smidig konsistens.Bred på skinkan och sikta lite mer ströbröd över.Griljera i 225 grader ca 5 minuter tills griljeringen fått fin färg.Bästa stunden på julen – provsmaka skinkan ihop med en julöl.Nu är det jul !

Hann med några km i skidspåret innan skinkan åker in i ugnen.Härliga spår – och skönt ibland att bara vara ensam – mindfulness☃🎿🙏🏻 

 

  

Lämna en kommentar

Under Jul, Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *