Efter en fantastisk nyårsmeny och klassisk hämtpizza på nyårsdagen behövs lite nyttiga vegetariska middagar nu ett par dagar.
Supergott med de nya halloumiburgarna man kan köpa nu och till det lite goda tillbehör.
Halloumiburgare
400 gram halloumi
4hamburgarbröd
2 avocado
4 salladsblad
1 tomat i skivor
Olivolja
————-
Syltad rödlök
2 rödlökar
Olivolja
2 msk balsamico vinäger
4 msk socker
—————-
Dressing
1 1/2 dl cremefraiche
6-8 soltorkade tomater
3 cm purjolök
Chili flakes
Salt,peppar
————-
Svampröra
6-8 champinjoner
1/2 zucchini
Olivolja
Salt, peppar
—————
Skala och skiva rödlöken.Fräs i olja några minuter och tillsätt sedan balsamico och socker.Låt koka sakta tills löken är lite mjuk och har sugit åt sig vätskan.
Hacka purjolök och soltorkade tomater och blanda ihop med kryddor och cremefraiche.
Skala och dela zucchinin och champinjonerna i mindre bitar och stek i olja. Salta , peppra.
Pensla halloumiburgaren med olja och stek ett par minuter i grillpanna på båda sidor.
Montera burgaren i brödet med sallad, avocado , tomat och övriga tillbehör.