I nästan all färdiglagad köpemat är idag socker tillsatt som extra smakhöjare.Det är otroligt sorgligt och skapar ett enormt konstant sockersug för många.
Något som verkligen hjälper för att stävja sockersug är Mangosorbet,-den innehåller visserligen en sockerlag men ibland kan det vara bättre att äta lite sött direkt efter maten för att inte gå och vara sugen och småäta godis en hel kväll.Denna sorbet innehåller även citronsaft som har en sötsugsdämpande effekt.
Vi gör ofta denna sorbet hemma och för att piffa till den lite extra tillsatte vi idag även passionsfrukt,- det blev underbart gott och tog faktiskt Mango sorbeten till ytterligare en nivå i smakpyramiden !
Mangosorbet med extra passion
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 Mango
2 Passionsfrukter
1 msk citronsaft
———————————————————–
Koka ihop vatten och socker till en sockerlag och låt svalna.
Skala och kärna ut mangon och mixa sedan fruktköttet med en mixerstav eller i en matberedare.
Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet.
Blanda Mango, sockerlag och innehållet av passionsfrukten i en bunke.
Kör i glassmaskin ca 1,5 timme och ställ sedan in i frysen ett par timmar ,tills den ska serveras.