Den absolut godaste pizzan jag ätit åt jag när vi en sommar hyrde in oss på en vingård i Firenze i Italien. Gårdens ägare , – Roberto, en före detta stressad Milanobo som gjort en helomvändning i livet och öppnat vingård på landet, visade oss till den lilla byns bästa lokala pizzeria. Så tunna pizzor har jag aldrig ätit tidigare, men Robertos stora hemlighet till goda pizzor berättade han på bruten engelska innan vi åkte till pizzerian,- ” Remember, to put the prosciutto AFTER ” Dvs grädda aldrig en pizza med skinkskivorna på.Detta ha blivit ett klassiskt ordspråk i vår familj efter detta.
Att efterlikna dessa tunna italienska pizzor är svårt men en av våra vänner är gudabenådad kock och somalier. Från honom har vi fått detta superenkla, snabba och god recept på tunna pizzor.
Nickes tunna pizza
-Beräkna utefter hur många pizzor du vill göra,
-Soft Tortilla bröd
-Classico Pastasås Dolmios el likande (Färdig tomatsås med kryddor)
-Riven mozarella ost
-Prosciutto -lufttorkad skinka el liknande
-Ruccola sallad
Vill du ha champinjoner, pesto el liknade – lägg på efter smak !
Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg på den färdiga tomatsåsen.
Lägg på ev champinjoner , pesto, eller bara ost.
” Remember to put the prosciutto AFTER ”!
Grädda i 250 grader tills den blir färdig, ca 7-10 minuter – Lägg på Prosciutton och ruccolan och ev några droppar olivolja och lite svartpeppar.