Pasta med kycklingsås

Nu blommar mina härliga pioner äntligen ! Pioner är en riktig ” stilblomma ” snygg och elegant. Min mormor som var en dam med stil och dessutom älskade sin trädgård och sina blommor ,drack alltid  champagne i trädgården tillsammans med sina pioner när de började blomma. En underbar sed som vi tagit efter !IMG_7552

pion 2pion 1

Efter helgens alla grillningar är vi nu inne på matlagning av rester.Idag en pasta med en sås av kyckling och prosciutto .IMG_7624

Pasta med kycklingsås

Grillade kycklingbröst

skivor av prosciutto

1 gul lök

2 msk tomatpure

4 dl Grädde

1 dl vatten

ett par msk  rosevin

1,5 msk kalvbuljong

färska basilika blad grovt hackade

salt,peppar

——————————————————–

Finhacka löken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa in.

Häll i rosévinet och vattnet och tillsätt sedan grädden och kalvfonden.

Smaka av med salt, peppar ev mer basilika och ev mer kalvfond.

När man lagar mat på rester får man köra lite på ” känn” och smak :)Servera med färskriven parmesan, körsbärstomater och ruccola.IMG_7623

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kyckling, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *