Efter en dag på jobbet är det underbart att ha möjligheten att bara gå ut genom dörren och köra en löparrunda i skog och över ängar,detta endast 15 minuter från Stureplan.
Det är härligt med dessa ljusa varma sommarkvällar och jag förstår varför man i sydligare länder äter middag sent på kvällen.
Efter en dag på jobbet och tur i spåret måste det gå snabbt att få fram middagen.Traditionell pasta med ost och skinksås tillhör i alla fall barnens favoriter.
Pasta med Ost & Skinksås
400 gram Rökt skinka eller kassler
1/2 purjolök
1 vitlök
Smör till stekning
1/2 blomkålshuvud
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk vetemjöl
2 dl riven ost
Basilika
salt,peppar
————————————————————–
Skala och finhacka purjolök och vitlök.
Dela blomkålen i mindre buketter.
Dela skinkan / kasslern i tärningar.
Koka upp pastavatten med salt och lite olja.Låt blomkålen koka med de sista 5 minuterna av pastakoktiden.
Fräs purjo, vitlök och skinka och basilika i matfett ett par minuter.Strö över mjölet och rör om.Tillsätt grädde, vatten och buljongtärning och låt koka upp. Sjud sedan på svag värme ca 5 minuter.Ta av från plattan och rör ner osten som får smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med blomkålen och ost och skinksåsen.