En av min sons absoluta favoriträtter är den klassiska rätten makaronipudding. Jag är själv uppvuxen med denna varianten där fläsk är ersatt med falukorv och jag är svag för de rena smakerna av korv och makaroner i fast form. Egentligen kommer rätten från min mormor men eftersom Victor gillar den så mycket så Victor,- ” This one is for you ”
Makaronipudding
2/3 av en hel falukorv av god kvalitet med hög kötthalt
4 portioner gammaldags makaroner
2 ägg
2,5-3 dl mjölk
salt / peppar, eventuellt lite muskot
Smöra en ugnsfast form.
Koka makaronerna och under tiden skiva korven i skivor och dela sedan i mindre bitar. Lägg korvbitarna i formen och häll på de kokta makaronerna. Blanda runt ordentligt.
Vispa äggen med mjölken och blanda i kryddorna.
Häll på äggstanningen över makaronipuddingen. Grädda i ugnen ca 175 grader ca 45-50 minuter tills den har fin färg.
Ät med god senap och gärna hemmagjord ketchup.