Chicken Tai

Detta recept kommer  från Brasseri Lipp i Göteborg .Brasseriet hade sin storhetstid i slutet på 1980-talet och detta var en av köksmästaren Rickard Waies paradrätter just då!I min göteborgstjejkompiskrets har detta recept använts flitigt under åren.Jag vet inte om de har kvar rätten på menyn men den håller verkligen fortfarande. Vill du göra en lättare variant av den så ersätt grädden och mjölken med kokosmjölk.IMG_7013

Chicken Tai

Marinaden

2 cm rivenIngefära

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk soja

2 msk rapsolja

1 msk ostronsås

3 msk hot chilisås

några droppar sesamolja

pressad 1/2 citron

———————————————————

Såsen

4 kycklingfiléer ,delade

3 dl grädde

1 dl mjölk

(+ marinaden som kycklingen steks i)

———————————————————

Blanda marinaden , dela kycklingen i mindre bitar . Lägg kycklingbitarna i marinaden och låt marinera minst 1 timme ( gärna längre)

Stek kycklingen i het panna. Tillsätt grädden och mjölken och låt koka in.

Servera på salladsbädd med jasminris till.IMG_7010

 

 

Lämna en kommentar

Under Kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *