Pasta med Karljohansvampsås

På plats i härliga fjällen ! Skidåkning i strålande sol, och nu hem och leva ”raggsockstillvaro” en vecka.fjällen

Då vill vi ha god mat men inte allt för komplicerad.Jag brukar alltid ha en burk med torkad Karljohansvamp i skafferiet, då är det enkelt att laga ihop en riktigt god pastasås.lenas blogg 104

Pasta med Karljohansvampsås

Torkad Karljohansvamp

5 st Champinjoner

4 dl vispgrädde

1,5 msk kalvfond

Spadet från svampen

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

flingsalt, peppar, chili

tryffelolja

ruccolasallad

västerbottenost

————————————————

Blötlägg den torkade Karljohansvampen i vatten i ca 20 minuter.

Fräs lök, vitlök, champinjoner och den urkramde Karljohansvampen i oljatills de fått lite färg.

Tillsätt grädde, kalvfond, spad från den torkade svampen samt kryddor och låt koka in minst 10 minuter , smaka av med kalvfond och kryddor.

Servera på valfri pasta, lägg ruccola samt västerbottenost och droppa över tryffelolja.lenas blogg 106

 

Lämna en kommentar

Under Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *