Snart är det Påsk och då blir det fjällen! – Det ska bli riktigt skönt med lite lediga dagar och skidåkning⛷☀️🐣.Vi startar upp påskhelgen med kyckling med Gnocci och massor med champinjoner. Visst blev det vackert med alla färger!
Kyckling med Gnocci och champinjoner
4 kycklingfiléer
200 gram champinjoner
1 gul lök
3 dl grädde
150 gram färsk spenat
1 msk kalvfond
4 portioner färsk gnocchi
12 körsbärstomater
———————
Stek kycklingen i smör och olja.Salta och peppra.Stek klart i 150 grader i ugnen ca 15-20 minuter.
Koka Gnoccin och sila av vattnet.
Rensa champinjonerna och dela grovt.Skala löken och hacka grovt.Bryn lök och svamp till den fått fin färg, tillsätt kycklingen,grädden, kalvfonden och Gnoccin.låt småputtra 5 minuter, smaka av med salt och peppar.Tillsätt i slutet spenaten och rör runt försiktigt.Dela tomaterna och lägg i dem innan servering. Servera med grovt riven parmesan.