Idag drog en kylig vind in över Stockholm och temperaturen sänktes från gårdagens 17 grader till 7 grader- riktigt aprilväder alltså och passande med en god värmande soppa.När allt börjar bli grönt ute blir man också sugen på att äta grönt.
Denna Blomkålscappuccino är enkel och snabb att koka ihop men resultatet blir supergott.Ät antingen som soppa eller servera i små snapsglas till drinken.
Blomkålscappuccino
500 gram blomkål
1/2 gul lök
5 dl kycklingbuljong
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
50 gram smör
salt och peppar
—————————————————-
Hacka löken och skär blomkålen i mindre bitar.Fräs kort smör och tillsätt kycklingbuljong och grädde och låt blomkålen koka mjuk i ca 15 minuter.Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt mjölk och smör och låt koka upp.Mixa soppan slät och skummig och servera.