Tapenade

Fredag och vår i luften. Favoritplatsen är Hötorget i Stockholm. Tulpaner och vårlökar samsas med den första sparrisen och Jordgubbar från varmare länder.

För att få den där guldkanten måste man ibland tillåta sig att ta genvägar.Efter en vecka full med jobb och aktiviteter blir genvägen för mig idag Hötorgshallen.

hötorget blommorsparris och jordgubbarhötorget ingång 2

Det får bli enkelt plock och minipizzor till fredagens skumpa. Italienska charkuterier  med lite hemgjord tapenade på ugnsbakt bröd.Efter det lite goda ostar.

italienskt 1skinkorgoda ostar

En klassiskt tapenade i Frankrike ska göras med mortel, det tar fram smakerna bäst  men vill man ta en genväg även här så ta fram matberedaren.

Tapenade

300 gram urkärnade oliver

200 gram sköljd kapris

2 sardeller sköljda i mjölk för att få bort saltsmaken

1 krossad vitlöksklyfta

2 tsk citronsaft

I tsk fransk dijon senap.

Olivolja

1 liten skvätt konjak

salt, peppar

 

Mortla alt kör allt i matberedare utom olivoljan som tillsätts droppvis tills konsistensen blir som en sylt.

Doppa rostade brödskivor i röran.

TREVLIG HELG !

fest med tattingerIMG_6690

Lämna en kommentar

Under Röror och plock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *