Mer plockmat 🙂 Alla som umgås med oss känner till min svaghet för små soppor av olika slag till drinken. Det kan vara varma soppor när det är kallt ute men också kalla när det är varmt ute. Nu hoppas vi att värmen är på väg tillbaka för att stanna länge ! Solen skiner och temperaturen är uppe i hela 24 grader..Då måste vi passa på att göra en svalkande Gazpacho, denna varianten är med melon och lime och passar bra till tilltugg som är lite mer smakrika. som tex en Quesadilla.
Melon & Lime Gazpacho
200 gram gula tomater
2 msk finhackad rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 gul paprika
1/4 honungsmelon
1/2 röd chili alt chiliflakes
1/2 gurka
1-2 Lime
1 msk färsk koriander
4 dl hönsbuljong ( kall)
salt,peppar
———————————————————-
Skålla och skala tomaterna.Finhacka rödlöken och vitlöken.
Kärna ur papriken och dela i mindre bitar.Skär melonen och gurkan i tärningar.
Kärna ur chilin och finhacka.( om du inte använder chiliflakes)
Pressa saften ur Limen.
Kör tomater, vitlök, paprika, melon och chili i matberedare. Tillsätt gurkan, limesaften, koriandern och buljongen och smaka av med salt och peppar.
Låt stå i kyl minst 1 timme innan du serverar i små snapsglas.