Söndagslamm med yoghurtsås

Ännu en strålande Augustidag , dagen efter ett trevligt Augustkalas.  Lite vänner kommer på söndagsmiddag och efter allt grillande blir det idag lammstek med potatisgratäng och rödvinsås.Till det ugnsbakade grönsaker och en kall yoghurtsås.Perfekt att laga till många och det mesta sköter sig i ugnen. IMG_5776

 Lamm med yoghurtsås

1,3 kg benfri lammstek

Marinad

4 vitlöksklyftor

Timjan

Rosemarin

Olivolja

Grönsaker

2 paprikor

1 rödlök

1 zucchini

2 vitlöksklyftor

Salt,peppar

Yogurtsås

3 dl turkisk yoghurt

200 gram vit ost appertina

1/2 msk honung

Salt,peppar

———————

Marinera lammsteken ett par timmar i olja,vitlök och kryddor.Stek i het panna så den får fin färg.Dela alla grönsaker och lägg på ett ugnssäkert fat. Lägg steken i mitten.Dela vitlöksklyftor och lägg runt om och ringla lite olivolja på grönsakerna.Salta och peppra.Sätt i en stektermometer och Stek i 175 grader upp till 62 grader.Låt vila minst 10-15 minuter under folie.Skär i tunna skivor. Servera yoghurtsåsen till grönsakerna och lammet ihop med gratäng och gärna en rödvinsås 👍IMG_5778

 

Lämna en kommentar

Under Kött, Röror och plock, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *