Fredag och vår i luften. Favoritplatsen är Hötorget i Stockholm. Tulpaner och vårlökar samsas med den första sparrisen och Jordgubbar från varmare länder.
För att få den där guldkanten måste man ibland tillåta sig att ta genvägar.Efter en vecka full med jobb och aktiviteter blir genvägen för mig idag Hötorgshallen.
Det får bli enkelt plock och minipizzor till fredagens skumpa. Italienska charkuterier med lite hemgjord tapenade på ugnsbakt bröd.Efter det lite goda ostar.
En klassiskt tapenade i Frankrike ska göras med mortel, det tar fram smakerna bäst men vill man ta en genväg även här så ta fram matberedaren.
Tapenade
300 gram urkärnade oliver
200 gram sköljd kapris
2 sardeller sköljda i mjölk för att få bort saltsmaken
1 krossad vitlöksklyfta
2 tsk citronsaft
I tsk fransk dijon senap.
Olivolja
1 liten skvätt konjak
salt, peppar
Mortla alt kör allt i matberedare utom olivoljan som tillsätts droppvis tills konsistensen blir som en sylt.
Doppa rostade brödskivor i röran.
TREVLIG HELG !