På plats i härliga fjällen ! Skidåkning i strålande sol, och nu hem och leva ”raggsockstillvaro” en vecka.
Då vill vi ha god mat men inte allt för komplicerad.Jag brukar alltid ha en burk med torkad Karljohansvamp i skafferiet, då är det enkelt att laga ihop en riktigt god pastasås.
Pasta med Karljohansvampsås
Torkad Karljohansvamp
5 st Champinjoner
4 dl vispgrädde
1,5 msk kalvfond
Spadet från svampen
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
flingsalt, peppar, chili
tryffelolja
ruccolasallad
västerbottenost
————————————————
Blötlägg den torkade Karljohansvampen i vatten i ca 20 minuter.
Fräs lök, vitlök, champinjoner och den urkramde Karljohansvampen i oljatills de fått lite färg.
Tillsätt grädde, kalvfond, spad från den torkade svampen samt kryddor och låt koka in minst 10 minuter , smaka av med kalvfond och kryddor.
Servera på valfri pasta, lägg ruccola samt västerbottenost och droppa över tryffelolja.