Det händer mycket roligt på kakfronten just nu. Efter macarons och cupcakes kommer nu Canale´s ( som vi kommer försöka oss på i slutet av veckan) och ”Cakepops” som vi ska göra nu.
Cakepops är en rolig och dekorativ ” slickepinne” som är gjord av sockerkakssmulor blandat med lemoncurd och sedan doppad i vit eller mörk choklad och sedan dekorerad.
Emma går såklart ” all in” och kör påsktema, kycklingar och påskägg blir perfekt i ” stilla veckan”.
Först gör du en klassiskt sockerkaka ;
Sockerkaka
75 gram smör
1 dl mjölk
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
————————————–
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda försiktigt i de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ner smör/mjölk försiktigt.
Grädda i smörad/ ströad form i 175 grader ca 40 minuter.
Låt sedan svalna ordentligt.
————————————–
Till Cakepopsen behöver du ( 16 st ) ;
1/2 sockerkaka
110 gram lemoncurd
150 gram vit choklad
150 gram mjölkchoklad
strössel
Dekorationsgele
Ev karamellfärg till den vita chokladen ( vi har gul i påsktemat )
Grillpinnar
——————————————————
Mixa den kalla sockerkakan med lemoncurden. ( ta i lite lemoncurd i taget så du der att du kan forma fasta kulor av ” degen” – den får inte bli för lös.
Stick kulorna på pinnar och doppa i chockladen.
Dekorera till ägg , kycklingar och annat.