Graduation för sonen från High School i USA och efter den fantastiska avslutnings ceremonin åker vi och äter Teppanyaki med Kobe biff , kyckling, räkor och lax.
Teppanyaki kallas för Hibatchu i Nordamerika.Trevligt upplägg med att samlas runt en stekplatta där en kock står och steker din mat ” a la minute”.Inte så enkelt att göra hemma om man inte har en stekhäll men upplägget med stekt biff eller stekt kyckling eller lax till stekt ris och första grönsaker är lätt att kopiera till en vanlig stekplatta. Med lite olika såser som tillbehör blir det en härlig middag.Denna sås på ingefära passar bra till både kött och fisk.
Teppanyaki ( Hibatchi) med ingefärssås
Biff ( helst Kobe) , kyckling, räkor och lax
Champinjoner
Broccoli
Lök
Ingefärssås
1 tsk färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl soja
Wasabi
Tillbehör Fried Rice
——————————————–
Värm en stekpanna och stek i olja och lite smör biffen i hela bitar.Salta , peppra och häll på lite soja. Skär biff och kyckling i bitar.
Ingefärssås – riv den färska ingefäran och blanda med övriga ingredienser.Smaka av med Wasabi.
Servera köttet och eller fisk med frästa grönsaker och såsen.
Hibatchi middag efter en storslagen avslutning!
Stor avslutning med graduation i highschool – som att vara med i en film!
Även i USA kallar man Teppanyaki för just Teppanyaki, som betyder HÄLL-STEK. Hibatchi heter Hibashi, och betyder grill. Det ka vara två såser att doppa köttet i. Ett ofog som man ofta har för sig i USA är att man eldar som fan nån gång under stekningen, men det är bara ett turisttrick. Förekommer inte i Japan.