Teppanyaki med ingefärssås

Graduation för sonen från High School i USA och efter den fantastiska avslutnings ceremonin åker vi och äter Teppanyaki med Kobe biff , kyckling, räkor och lax.

Teppanyaki kallas för Hibatchu i Nordamerika.Trevligt upplägg med att samlas runt en stekplatta där en kock står och steker din mat ” a la minute”.Inte så enkelt att göra hemma om man inte har en stekhäll men upplägget med stekt biff eller stekt kyckling eller lax till stekt ris och första grönsaker är lätt att kopiera till en vanlig stekplatta. Med lite olika såser som tillbehör blir det en härlig middag.Denna sås på ingefära passar bra till både kött och fisk.IMG_4435-0.jpg

Teppanyaki  ( Hibatchi) med ingefärssås

Biff ( helst Kobe) , kyckling, räkor och lax

Champinjoner

Broccoli

Lök

Ingefärssås

1 tsk färsk ingefära

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl soja

Wasabi

Tillbehör Fried Rice
——————————————–

Värm en stekpanna och stek i olja och lite smör biffen i hela bitar.Salta , peppra och häll på lite soja. Skär biff och kyckling i bitar.

Ingefärssås – riv den färska ingefäran och blanda med övriga ingredienser.Smaka av med Wasabi.

Servera köttet och eller fisk med frästa grönsaker och såsen.

Hibatchi middag efter en storslagen avslutning!IMG_4432.JPG

Stor avslutning med graduation i highschool – som att vara med i en film!    IMG_4325.JPG

IMG_4342.PNG

IMG_4370.JPG

IMG_4437.PNG

Leave a Comment

Filed under Fisk & Skaldjur, Kött, Matinspiration, Såser och Dressingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *