Om Bloggen

”Livsnjutare med en utsliten receptbok och fotointresserad dotter”

Ja det är en anledning till den här bloggen.Jag lagar och äter mat med alla fem sinnen, det ska vara gott, det ska var vackert,det ska lukta gott av maten och gärna av vackra blommor i dukningen,det ska spelas en bra låt från kökets högtalare och gärna sorlas av  vänner runt omkring oss. Det ska  vara en blandning  av recept på det som hinns med i vardag och till fest.Det kan vara mat från olika länder och gärna gjort på råvaror som anpassas efter årstiderna,men framför att ska det vara enkelt att laga maten.Detta är också ett sätt att våga pröva nya rätter.I en stressad vardag är det ibland lätt att fastna i samma rätter,nu behöver jag leva efter min favoritdevis- Att tänka nytt och att sätta lite mer guldkant på vardag såväl som fest.Eftersom min dotter är fotointresserad blir detta ett gemensamt projekt.

När  jag var 9 år gick jag och min bästa kompis på matlagningskurs.Där fick vi var sin skrivbok för att anteckna alla recept vi lagade på kursen. Denna bok har jag, -nu nästan 40 år senare, fortfarande kvar.Den innehåller inte bara de recept vi fick med oss på kursen ( och som kanske inte är de recept jag använder mest…) utan jag har använt den i alla år för att fylla på idéer och tips på mat som jag verkligen gillar och använder. Med tiden har den kompletterats med massor av lösa blad och anteckningar.

IMG_6667

Nu är boken så utsliten, -pappret vittrar sönder och den håller knappt ihop.

Även om jag alltid varit intresserad av mat och bakning så blev inte så att jag började arbeta med mat som yrke utan jag har förmånen att arbeta med mitt andra stora intresse mode, men matlagningen är alltid i fokus för mig.Jag har rest mycket både i mitt jobb och även privat runt om i världen,och resor ger mig fortfarande mycket mat inspiration samt en vilja att våga testa nya smaker.Många är de små lappar i boken som ska påminna mig om något matminne i världen.

dukningMed hjälp av Emma som fotograferar de mesta matbilderna skapar vi därför en levande ny receptbok ihop i det här formatet.

För oss ska det vara kul att laga och äta mat ! – Då blir resultatet så mycket godare,middagen så mycket trevligare och livet får oändligt mycket mer guldkant ”!

Välkommen till mitt och Emmas öppna kök !

fest med tattinger     lena glad4b91e44e670411e2996e22000a1f98fe_6

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *