Det här är säkert Sveriges mest självklara mellandags maträtt – gjord på resterna av julens skinka och receptet är gjort av Hiram eller som hon egentligen hette – Märit Huldt och 1960 & 1970- talets svar på dagens TV – kockar.Jag älskar den lika mycket som jag älskar den där första smaktestet kvällen innan julafton – när man smakar av julens skinka.Kanske för att det är en lika stark tradition att äta Hirams drömskinka innan nyår.
Hirams drömskinka
12 skivor julskinka
1 dl sherry
4 dl tjock grädde
2 tsk curry
1/2 dl Heinz chilisås ( tomat)
Salt, peppar
——————
Lägg skinkskivorna i en ugnssäker form.Häll över sherryn och låt marinera ett par timmar.
Blanda grädde , chilisås och curry och häll över skinkan , klicka ev över lite smörklickar och sätt in i 200 graders ugn i ca 35-40 min. Servera med ris.
Ja nu är det dags igen! Vi har gjort denna rätt under många år – så god! God fortsättning! /Eva