Fiskgratäng på rödspätta

Såsen till den här gratängen blev så god så familjen till slut åt resterna med sked. IMG_3183.JPG


Fiskgratäng på rödspätta
700 gram rödspätta filéer

1 1/2 dl vitt vin eller Rose

1- 1/2 dl riven  valfri ost

Såsen

Fiskspadet/vinet

3 dl grädde

1 fiskbuljongtärning

1 msk tomatpuré

2 st äggulor

Salt,peppar

Dekoration

Löjrom eller röd kaviar

————————————–

Dela fiskfiléerna på mitten och rulla ihop.Lägg i en smord ugnsäker form.Salta och peppra och häll på vinet.Täck formen med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.Ta ut fisken och häll av fiskspad/vin i en kastrull.Tillsätt grädden, buljongtärningen och tomatpuren och låt sjuda sakta ca 10 minuter.Smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna.Häll såsen över fiskrullarna och strö på riven ost.Gratinera i 200 grader ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.Lägg på klickar med löjrom eller kaviar. Servera med potatismos och ärtor.IMG_3186.JPG

1 Comment

Filed under Fisk & Skaldjur

One Response to Fiskgratäng på rödspätta

  1. Laila

    Ost finns inte med bland ingredienserna men ska enligt beskrivning strös över gratängen.
    Hur mycket och vilken sort?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *