Luciadagen, vi ska iväg på bröllop i eftermiddag mysigt med Lucia bröllop. Innan vi åker iväg hinner jag börja med att göra lite jul godis.
Jag är ingen stor godisälskare men en sorts godis älskar jag och det är geléhallon! Har du bara en riktig termometer så är det inte svårt att göra dessa själv. Då vet du precis vad det är i dem och smaken,!- smaken av riktiga hallon är underbar ! Goda på julens godisbord och även den perfekta presenten.Hallonen behöver stå ett dygn och stelna innan du rullar dem i socker.
Geléhallon
Ca 40 stora geléhallon
2 3/4 dl socker
2/3 dl vatten
3/4 dl flytande glykos
7 gelatinblad
110 gram hallonpure
5 krm citronsyra
Att rulla i
Strösocker
——————————–
Börja med att göra hallonpuren om du inte redan har färdig pure. Du gör lätt det genom att koka 200 gram hallon med 2 msk florsocker. Mixa och sila av kärnorna.
Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull och koka upp till 150 grader.
Lägg gelatinbladen i blöt.
När glykosblandningen kommit upp i 150 grader, blanda ner hallonpuren och citronsyran och låt koka upp till 125 grader.
Krama vattnet ur gelatinbladen och blanda ner i massan.Det är supervarmt så var försiktig!
Portionera ut massan i silikonformar och låt sätta sig i minst ett dygn innan du trycker ut dem och rullar i socker.
Hej! Hur är det med hållbarheten på geléhallonen o hur brukar du förvara dem? Vh, Hanna
Hej Hanna, du kan förvara gelehallonen i en plastburk med tätslutande lock eller plastfolie – men jag ska vara ärlig -oftast tar de slut väldigt snabbt 🙂 Lycka till !