Ytterligare en solig lördag men jag tycker ändå att kylan kommer alldeles för tidigt! Cykeltur tidigare idag med Lovikavantarna på,-i början av Oktober.Då är det gott att komma in och tända en brasa i öppna spisen och sedan äta en varm fisksoppa . Jag hittade en påse kräft och räkskal i frysen och gör en god fiskfond. Använd i soppor och såser som underbar smaksättare.
Skaldjursfond
1kg räk och kräftskal
1 1/2 liter vatten
1 1/2 msk tomatpuré
2 små morötter
1 rödlök
Peppar, cayennepeppar
————————
Rosta skalen en kort stund i 225 grader varm ugn.Fräs grönsaker och tomatpuré i en panna med matolja utan att de tar färg.Tillsätt kräft och räkskalen samt vatten. Koka under lock ca 15 minuter.Sila buljongen och koka upp igen.Låt reducera tills halva mängden återstår och använd som fond i såser och som jag idag en god fisksoppa.