Chili på högrev

Fjällen när det är som allra bäst ! Strålande sol ! Någon plusgrad ,- påskhelgen börjar gå mot sitt slut.En härlig chili gjord på högrev kan avnjutas såväl hemma  i stugan för många och sedan som rester i en termos eller i en morikka panna  på fjället.-Risken när den står ute på natten  i kylan på altanen är bara att den även lockar till sig fjällens vilddjur !

fjällen 2

fjällen spårJag gillar att göra mycket, det får aldrig vara för lite ! Den här chilin tjänar också på att koka sakta länge. Den blir absolut godast om du gör den ca 2 dagar innan den ska ätas så smakerna får mogna. Du kan 3-dubbla denna sats- då räcker den för ca 20 personer, gör du den som nedan så är det för 4-6 personer.

Ät den med pitabröd , sallad , tomater,gurka ,gräddfil och guacamole eller bara ensam med gräddfil.

IMG_7228

Chili på högrev

1,5 Kg högrev delat i ganska små bitar

1 pkt bacon

2 gula lökar

2 morötter

5 st vitlöksklyftor

chili, antingen färsk eller i pulverform, jag har denna gång valt chiliflakes   + chipotle paste på burk

2 msk riven  ingefära

2 burkar krossade tomater

3 -4 dl ljust öl

2,5 dl kalvbuljong + smaka av – jag tillsatte sedan 1/2 oxbuljongtärning för att få mustigare smak

några msk rödvinsvinäger,- smaka av !

1/2 msk oregano

2 st lagerblad

1 msk honung

– Tillsätt på slutet lite färsk paprika, röd, gul i bitar

———————————————————————–

Fräs lök, vitlök och kött tills det fått stekyta, tillsätt övriga ingredienser, smaka av ! Och låt koka in, den blir bara godare ju längre den småkokar.

Servera antingen som typ tacos med sallad, gurka, tomat, gräddfil, guacamole med pitabröd , altiernativt enbart med gräddfil !

IMG_7228

2 kommentarer

Under Kött

2 kommentarer till Chili på högrev

  1. Clara

    Hej Lena!
    Vilken god chili, som vi fick hos Claes och Caroline igår, baserad på ditt recept! Ska vi ta med oss till Göteborg!
    Trevligt att träffa er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *