Kalvfrikadeller i tomatsås

Hur kan man variera köttbullar ? Något som vi tycker är gott är att göra frikadeller som variation. Frikadeller kokas i stället för att stekas och gör du dem på kalvfärs blir de härligt möra. Koka i en tomatsås med mycket vitlök och basilika och gärna med en skvätt vin i för att höja smaken på såsen.

lady lufsen

IMG_7257

 

 

 

 

 

Kalvfrikadeller 

500 gram kalvfärs

1 gul lö

1ägg

2/3 dl ströbröd

1 dl grädde

salt , peppar

——————————————

Skala och riv löken.

Blanda lök, färs,ägg,ströbröd och kryddor.

Rulla till bollar.

IMG_7254

Tomatsås 

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

I burk passerade tomater

1/2 dl grädde

1/2 dl vitt vin

1 1/2 msk kalvfond

1/2 msk socker

basilika

salt,peppar

—————————————————

Hacka löken och vitlöken och fräs i olja,häll på sockret.Tillsätt  tomater,buljong,grädde ,vin och kryddor.

Låt koka några minuter.

Lägg i frikadellerna. Låt småsjuda 10-15 minuter.

Servera med pasta och riven ost.IMG_7258

 

Leave a Comment

Filed under Kött, Pasta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *