Filét Teriyaki

Efter att inte ha varit hemma och lagat mat på 3 dagar känns det skönt att vara tillbaka i köket igen !

Inser snabbt att utbildningen som bland annat har handlat om vikten av att reflektera, var på fel ställe för mig,- I stället för att sitta i ring på en kursgård  är det i köket jag reflekterar och hittar kreativa lösningar !

Sonen kommer hem efter en vecka som varit späckad med för honom viktiga prov och det är en underbart fin försommarkväll. Får  bli reflektion med guldkant. Det deltog ett par kollegor från Asien på kursen och det är från Asien jag hittar inspiration  i dagens rätt.Vi dukar ute och äter en fläskfilé med Teriyaki inspirerad sås.

IMG_7484

hongkong båt

Filét Teriyaki

1 Fläskfilet ca 600 gram

1dl köttbuljong ( kalvfond + vatten)

1 dl teriyakisås

1 msk soja

1 dl matlagningsyogurt

1 Msk rostade sesamfrön

salt,peppar

———————————————————-

Strimla och stek fläskfilen  i smör. Tillsätt köttbuljong (alt 1 msk kalvfond, knappt 1  dl vatten ) och teriyakisås samt soja, låt sedan sjuda in ett par minuter. Rör ner yoghurten, koka upp och låt igen sjuda under tiden som du kokar ris.

Rosta sesamfröna.

Servera med sallad och ris och rostade sesamfrön.IMG_7481

 skor

 

 

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *