Valnötsbröd

Godaste brödet till soppor och varför inte till en vanlig ostmacka är det här brödet gjort på rågmjöl och med massor av goda och nyttiga valnötter i.IMG_7520

Valnötsbröd

50 gram jäst

4 dl fint rågmjöl

14 dl vetemjöl

2 msk ljus sirap

6 dl vatten

0,5 dl rapsolja

200 gram valnötter

2,5 tsk salt

———————————————————————

Värm vattnet till fingervarmt och häll över den smulade jästen så den rörs ut.Tillsätt olja, sirap, valnötterna,salt samt rågmjölet och blanda väl.Tillsätt sedan så mycket vetemjöl så du får en smidig deg.Låt jäsa 40 minuter. Baka ut till 2 limpor och låt jäsa på plåt 40 minuter igen.Grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter.IMG_7519IMG_7522

Leave a Comment

Filed under Bakning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *