Panzanella i stället för kakor

Jag kommer från Göteborg, -Sveriges fikastad nummer 1 ! Jag älskar att fika – För mig är det är ett enkelt, opretentiöst och härligt sätt att träffa sina vänner på,men jag gillar verkligen inte sötsaker och efter en lördag med allt för mycket kaffe och ”fika stops”  så kände jag att i dag bryter jag kaffetrenden och ersätter den med den mer sydeuropeiska varianten av ”fika”.

Solen skiner och du vill verkligen passa på att träffa dina härliga vänner,- bjud på ett glas gott Rose´och lite tillbehör.

En härlig fräsch Panzanella kan du ha både som tillbehör till grillat men även som en snacksvariant och gott till just Rosévin. Panzanella är en sallad med ursprung från Italiens Toscana. Det är en sallad med bla tomater och bröd i en dressing av olivolja och vinäger och vitlök.Enkel att göra och smakerna tjänar på att vila in ett par timmar så perfekt att förbereda tidigt.IMG_7660

Panzanella

( ca 10 små portioner)

120 gram tomater, småtomater gärna i olika färger

50 gram gurka

1/4 röd paprika eller 1 minipaprika

1/4 gul paprika eller 1 minipaprika

1 msk finhackad rödlök

50 gram dygnsgammalt lantbröd

Dressing

1 tsk rödvinsvinäger

1 liten vitlöksklyfta(pressas)

finhackad basilika

1 msk olivolja

—————————————————-

Gör först dressingen.

Finhacka sedan alla grönsaker ( ta bort kärnor) och blanda ihop tillsammans med brödet som du skuret i små tärningar. Häll över dressingen  och låt stå till sig i kylskåp ett par timmar. Skeda upp i snapsglas och servera. ihop med andra tilltugg och lite Rosévin !

IMG_7664IMG_7662

IMG_7655

Lämna en kommentar

Under Övrigt, Röror och plock, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *