Vitlöksmarinerade Oliver och Paprika

Eftersom trädgården är full av örter och kryddor just nu gäller det att ta hand om de goda smakerna.Att marinera egna oliver och paprika är enkelt och resultatet blir både snyggt och gott.Här väljer jag att marinera Oliverna med rosmarin och citron och Paprikan med persilja men välj de örter du själv gillar. Båda inläggningarna har mycket vitlök  och viktigt att välja en god olja.IMG_7813

Marinerade oliver

2 dl Calamataoliver med kärnorIMG_7809

4-6 vitlöksklyftor

Skal av 1/2 citron + 2 tsk citronsaft

Färsk rosmarin

Flingsalt

God olivolja

————————————————————–

Häll av spadet på oliverna.

Varva oliver, vitlöksklyftor och Rosmarin i en burk.

Blanda olivolja med citronskal + saft  och flingsalt och häll detta över oliverna tills de täcks.

Låt stå svalt några timmar gärna några dagar.

Låt stå i rumstemperatur minst 1 timma innan servering.

 

Marinerad grillad paprika

Röd, grön och gul paprikaIMG_7805

4-6 vitlöksklyftor

Persilja

Olivolja salt, chiliflakes

————————————————————–

Grilla paprikan i ugn eller på grill.IMG_7777

Dela i 1 cm remsor.

Skala vitlöken och om stora klyftor dela dem.

Lägg lite olivolja och lite grovsalt i botten på en burk.

Varva paprikan med vitlök och persilja. Krydda på med lite chiliflakes.

Häll på olivolja tills blandningen täcks.

Låt stå svalt gärna ett par dagar.

Använd gärna oljan att doppa ett gott bröd i.IMG_7811

2 Comments

Filed under Röror och plock

2 Responses to Vitlöksmarinerade Oliver och Paprika

  1. I always spent my half an hour to read this web site’s articles daily along with a cup of coffee.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *