Råg Limpa

Tidig, tidig morgon ut till flygplatsen och vinka av sonen som vi nu inte ser på 10 månader.-För honom väntar nu ett superspännande år med nya vänner och nya platser.Ha nu ett riktigt kanon år Victor ! Vi kommer sakna dig !

IMG_9475-0.JPGKatt och syster är  ledsna och tröstar varandra.

IMG_9480.JPGNär vi väl är hemma igen är klockan bara6.30 och det är dags för frukost.

Ett härligt mörkt rågbröd smakar toppen.IMG_9495.JPGRåg  Limpa

4 dl vetemjöl
2 1/2 dl rågmjölIMG_9490.JPG
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
5 dl Grekisk Yoghurt
2 1/2 dl mörk sirap
Smör & mjöl till formen
———————————————
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt yoghurt och sirap.
Blanda alltihop.
Smörj och mjöla bröd/terrin form.
Häll ner smeten i formen och grädda ca 1 timma i mitten av ugnen.IMG_9493-0.JPG

 

Lämna en kommentar

Under Bakning, Bröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *