Italiensk buffé, charkuterier,pizzaslices & Pasta pesto

Riktig Halloween stämning ute och 14-årsfest inne. Visst är det ändå lite mysigt i duggregnet och mörkret med lite marschaller och lyktor?

Emma gör en Italiensk buffé till sin 14 -års tjej middag och det är ju enkelt och gott  en fredag efter jobbet. Det mesta kan jag köpa färdigt och sedan hjälps vi åt att göra en pesto till pastan.IMG_8156

Italiensk buffé med Charkuterier,pizza-slizes och Pasta PestoIMG_8166

För 8 personer

20 skivor Prosciutto

15 skivor kokt italiensk rosmarinskinka

15 skivor italiensk salami

 

Mozzarella och tomatsalladIMG_8142

3 mozzarella

2 askar körsbärstomater

basilika

olivolja

—————————————

Dela mozzarellan och tomaterna och blanda ihop med salt, peppar,  olivolja och finhackad basilika.IMG_8175

 

2 Färdigköpta pizzor ( delas i slizes )

Oliver

Bröd

 

Pesto

50 gram pinjenötter

2 krukor basilika

1 vitlöksklyftaIMG_8144

100 gram parmesan

2 dl olivolja

svartpeppar

——————————-

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.

Mixa basilika och pinjenötter. Tillsätt vitlöken och lite av olivoljan och mixa, tillsätt resten av oljan och mixa slät.

Riv parmesanosten och tillsätt den och rör om.

Smaka av med salt och peppar.

Koka 600 gram pasta och blanda sedan med peston.IMG_8152

IMG_8179

IMG_8192Tur att tjejerna har olika färg på sina skor 🙂 – ” Lika barn leka bäst ”?IMG_8188

Leave a Comment

Filed under Matinspiration, Pasta, Pizza, Plock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *