Cannelloni med champinjonstuvning och tomatsås på ”Meatfree Monday” !

Nu är det riktigt Novembermörkt, -både när man går till jobbet och när man går hem.Lite ruggigt men mysigt och jag som älskar julen tycker det är så mysigt att den börjar närma sig .I city har redan julbelysningen kommit upp och nu har även jag tjuvstartad med julbelysning utomhus ! Visst är det mysigt !

Mörkt eller inte men nu är det måndag igen och då är det dags att vara kreativ med grönsaker.Jag älskar champinjoner, det är en lite underskattad svamp med så himla god smak. Idag gör jag en stuvning av champinjoner och spenat som jag sedan lägger som fyllning i Cannelloni. Hinner inte göra ”riktig” långkok tomatsås men hittar tomat på burk och lite annat som blir gott att koka ihop.IMG_8213

Canneloni med champinjonstuvning och tomatsås

Färska lasagneplattor

ChampinjonstuvningenIMG_8198

350 gram champinjoner

2 dl vispgrädde

1/2 dl vatten

1 lök

1 msk vetemjöl

100 gram bladspenat

75  gram riven parmesanost

Lite riven muskotIMG_8206

salt,peppar, chiliflakes

————————————————–

Skala, dela och hacka löken.Rensa och dela champinjonerna. Bryn i olja och smör tills de fått lite färg.Pudra över/red av med  vetemjölet Tillsätt snabbt grädden och koka sakta tills stuvningen tjocknat.Lägg i spenaten och parmesanosten och rör runt.Ställ att svalna.

————————————————-

Snabba TomatsåsenIMG_8196

1 burk krossade tomater

1/2 burk tomatsås

1 lök

1 vitlök

1 tsk honung

salt,pepparIMG_8207

olivolja

——————————————–

Skala, och hacka löken. Fräs i olivolja i en kastrull någon minut. Finhacka  vitlöken och låt fräsa med.Tillsätt de krossade tomaterna och tomatsåsen,salt och peppar och låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt honung och smaka av med kryddorna.Låt koka ytterligare en stund.

——————————————–

Olja en ugnsäker form.Lägg ett lager tomatsås i botten.Lägg en klick champinjonstuvning på en färsk lasagneskiva.Rulla ihop och lägg med skarven ner på tomatsåsen.Lägg rullarna ganska tätt och täck sedan med tomatsås. Riv över lite parmesan och ställ in i uppvärmd ugn 200 grader ca 20-25 minuter.Servera med riven parmesan och valnötter.

IMG_8209IMG_8210

 

 

 

 

 

 

IMG_8211IMG_0943.JPG

 

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Pasta, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *